Je spiritueel ontwikkelen

Spiritualiteit is een term die voor veel mensen wel herkenbaar klinkt, maar nog steeds iets is wat ongrijpbaar is. Het is ook niet zo raar, want spiritualiteit is iets onzichtbaars en voor iedereen anders. Als je zelf op zoek wilt gaan naar antwoorden op de vragen ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat is het doel in mijn leven?’, ben je er klaar voor om je spiritueel verder te gaan ontwikkelen.

Spirituele focus

Als je je eigen spiritualiteit gaat ontdekken en ontwikkelen zijn er bepaalde punten waar je op kunt focussen. Zo leer je je te focussen op positiviteit, geen oordelen hebben en helemaal leven in het hier-en-nu. Je zult je niet meer zorgen maken over de toekomst of nadenken over het verleden. Wanneer je op deze manier kunt leven, ben je al een heel stuk op de goede weg van je spirituele ontwikkeling. Je spiritueel ontwikkelen klinkt zo heel makkelijk, maar het is een stuk moeilijker dan je denkt. Je zult vooral dichter bij jezelf leren staan, waarna je uit je ware essentie kunt gaan leven. Je hebt bepaalde patronen, overtuigingen en ego denken, wat je vaak belemmert in het kunnen leven vanuit de ware essentie. Tijd om je spiritueel te gaan ontwikkelen op dit vlak.                 

Waar te beginnen in je ontwikkeling?

Jouw patronen, overtuigingen en manieren van denken, voer je vaak onbewust en automatisch uit. Dit zit zo in je brein geprogrammeerd en is ontstaan door ervaringen en gebeurtenissen in je leven. Om dit aan te passen is vaak een grote uitdaging. Door je spiritueel te ontwikkelen zul je je patronen en manier van denken opnieuw leren waarderen. Op deze manier ontstaat er nieuwe ruimte voor bewustwording. Zo kun je er achter komen wat je essentie is en wie je werkelijk bent. Wie je heel en compleet zal kunnen zijn. Dit is de kern van spirituele ontwikkeling.                               

Hulp bij je ontwikkeling

Bij spirituele ontwikkeling ben je geheel aangewezen op jezelf. Toch kan wat hulp bij deze ontwikkeling van pas komen. Zo kun je een opleiding volgen bij ZoMa opleidingen die je hierbij kan helpen. Zo krijg je hulp en handvatten hoe jij je spirituele weg kunt vervolgen.  Ook al moet je het zelf allemaal doen, het kan erg fijn zijn als je iemand van buitenaf hebt die je hierbij kan helpen. Zo heb je iemand om al je vragen aan te stellen, problemen waar je tegenaan loopt, samen te bespreken en zo verder te kunnen groeien op spiritueel vlak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *